Cum s-a născut conceptul Istoriato – Alchimia Viselor?

În timpul facultății, artista Elena Andrei (absolventă a Universității de Arte București, secția pictură și a unui master în Arte Vizuale la aceeași facultate) a lucrat într-un atelier de pictură pe porțelan pentru a se întreține în perioada studiilor universitare. Acolo a început inițial să se familiarizeze cu tehnicile de pictură pe porțelan cu ardere la temperaturi de între 780 – 850 de grade.

istoriato-set-botez

În 2011, Elena Andrei înființează Istoriato – The   Alchemy of dreams, din dorința de a crea propriile modele pe porțelan, dar și pentru că și-a dorit să aducă arta la nivel funcțional, să o facă accesibilă şi celor care poate o admiră, dar nu reuşesc să aibă acces la ea. Istoriato a venit și din ideea de a aduce artă și pe obiectele uzuale, ceea ce în domeniul artistic se încadrează în categoria „artelor minore”.

Colecția Paradis Mexican

De atunci, Istoriato înseamnă porțelan pictat cu inserții de aur, platină și sidef, cu ardere la 800 de grade; mai târziu a însemnat bijuterii și obiecte modelate din pastă de porțelan de Limoges, glazurate și pictate, arse la trei ori la cuptor la temperaturi între 800 și 1200 de grade. 

Literal, Istoriato înseamnă „cu o poveste în sine“, „care conține o poveste“. Stilul Istoriato aduce un element nou în decorațiile ceramice: . Prin intervenția picturală, obiectul funcțional se metamorfozează într-un univers viu, animat de lumini și umbre.

Fiecare obiect care se naște în atelierul Istoriato este unic, are propria sa personalitate şi propriul său spirit unic.

 

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.