Interviu cu Istoriato Alchimia Viselor

Interviu cu Istoriato, Alchimia viselor, de Allyingraphicland, 08.06.2014

Ne poți spune mai multe despre cine e creatoarea lucrurilor pictate cu grijă și talent pe care le putem admira în magazinul Istoriato 

Sunt absolventă a cursurilor Universităţii de Artă Bucureşti la clasa profesorului Sorin Ilfoveanu şi am terminat şi masteratul la profesorul Cătălin Bălescu, ambele cu specializarea pictură. Am expus de mai multe ori în formulte de grup şi pe cont propriu. Dintre expoziţiile personale le pot aminti pe cele din Canada, la Estudio Luna Gallery şi la Warehouse Arworks, în Winnipeg sau la Bucureşti cu proiectul Ţesătura umană la UNA Galeria. În prezent, alături de picturile pe pânze, pictez obiecte decorative şi functionale din porţelan sub brandul Istoriato – Alchimia viselor.

Care ar fi povestea acestui nume? 

Literal, Istoriato înseamnă „cu o poveste în sine“, „care conține o poveste“. Este un stil de pictură care imită picturile de șevalet renascentiste iar subiectele sunt preluate din povești biblice, istorice sau mitologice. În această perioadă, pentru prima dată în Europa, articolele de ceramică depășeau funcționalitatea lor practică și deveneau obiecte de artă.
Alchimia viselor – amintește de transformarea prin care trece fluturele pentru a deveni forma sa finală încântătoare și, în aceeași manieră, de transfigurarea care are loc o dată cu pictarea unui obiect alb, din porțelan. Se petrece un proces alchimic, care schimbă felul nostru de a percepe un obiect pe care-l considerăm simplu. Funcționalul devine artă, tușele trezesc la viață frumosul și animă suprafața albă.

Care este background-ul tău şi ce iţi mai ocupă timpul, în afară de crearea lucrurilor pe care le putem admira în magazinul tău ?

Timpul mi-l ocup cu proiectele mele de pictură, care necesită documentaţie riguroasă, fiind realizate pe pânze de mari dimensiuni. Ultimul proiect de acest fel a fost Ţesătura angelică, la care am lucrat peste 4 ani, iar proiectul actual la care lucrez se numeşte Ţesătura mitică şi va conţine peste 30 de pânze de mari dimensiuni. În rest, predau cursuri de pictură pentru adulţi şi copii, aceasta fiind una dintre ocupaţiile care, alături de toate celelalte, îmi intregeşte şi însufleţeşte viaţa.

Continuarea interviului pe: https://blog.breslo.ro/interviu-cu-istoriato-alchimia-viselor

istoriato-paradis-cana-pictata
istoriato-paradis-cana-pictata
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.